ВЕСТИ

СРБИ У РУМУНИЈИ ЗАХВАЛНИ МИНИСТРУ МИЛИЋЕВИЋУ

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у односима Републике Србије са дијаспором Ђорђе Милићевић данас је у румунском граду Арад говорио на манифестацији „Маратон различитости“ на којој су у Паради народних ношњи учествовала и културно-уметничка друштва Срба из Румуније.

Детаљније

ПРВА СРПСКА ОМЛАДИНСКА РАДНА АКЦИЈА ``ЗАСАВИЦА 2023``

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је данас Еко СОРА камп „Засавица 2023“ у Визиторском центру СЗР Засавица код Сремске Митровице. На кампу који је осмишљен као „1. српска омладинска радна акција“ (1. СОРА) учествује 100 младих из дијаспоре и региона. Камп је организовао Град Сремска Митровица, а све трошкове организације финансирало је Министарство без портфеља задужено за односе са дијаспором са укупно седам милиона динара.

Детаљније

МИНИСТАР У КУМАНОВУ ЗА ВИДОВДАН

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић синоћ је у Куманову присуствовао прослави Видовдана у организацији Заједнице Срба у Македонији.

Детаљније

ВИДОВДАНСКИ САБОР ДИЈАСПОРЕ

Видовдански сабор дијаспоре, највећи скуп представника нашег народа из целог света, на коме је учествовало више од 250 делегата, успешно је данас завршен у Дому Народне скупштине усвајањем закључака и смерница за будући рад на јачању веза матице и расејања.

Детаљније

МИНИСТАР СА СРПСКИМ ЂАЦИМА У ЦИРИХУ

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић, задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором, данас је у Цириху присуствовао свечаној додели диплома ученицима који су завршили осми разред Српских допунских школа у Швајцарској Конфедерацији.

Детаљније

МИЛИЋЕВИЋ У НИШУ И КРАГУЈЕВЦУ: ВЛАДА ПОВЕЗУЈЕ ДИЈАСПОРУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ

Министар је посетио градове Ниш и Крагујевац како би представнике локалне самоуправе упознао са актуелним пројектима министарства.

Детаљније

БУДИМО ДОСТОЈНИ СЛАВНИХ ПРЕДАКА!

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић посетио је данас Осечину где је говорио на обележавању Дана општине.

Детаљније

БАНЕРИ